Spørgsmål og svar – Tandblegning

Hvordan foregår en blegning?

På klinikken anvender vi en effektiv og skånsom metode til tandblegning. Før behandlingen starter vi på naturligt vis, at tage en farveprøve af dine tænder. Under behandlingen påføres en gel på tandkødet, til formål at beskytte det. Endvidere påføres blegegel på tænderne og lampen aktiveres. Her skal du ligge i 15 minutter, hvoraf blegegelen bliver erstattet med nyt. Denne behandling gentages 3 gange. Efter endt behandling, er tænderne bleget med 4-10 nuancer lysere.

Hvem kan få bleget sine tænder?
Både unge og ændre mennesker, som ønsker afblegning af deres tænder, kan få det tilbudt. Dog er der en målgruppe vi ikke ønsker at behandle. Denne bliver nævnt nedenfor:

Gravide og ammende kvinder
Personer med rodbetændelse
Personer med kraftige erosioner (syreskader)
Det kan hverken af – eller bekræftes at tandblegning er skadeligt under graviditet, men grundet denne usikkerhed, anbefaler vi ikke tandblegning til gravide.

Hvor længe holder en tandblegning?
Resultatet for en tandblegning holdbarhed afhænger af hvor mange og hvilke farvestoffer tænderne bliver udsat for. Dvs. at hvis man drikker en stor mængde kaffe, te, rødvin eller udsætter tænderne for tobak på daglig basis, er tænderne i større risiko for at modtage de uønskede misfarvninger.
Mange ser dog også tandblegningen som en perfekt anledning til at lave om på deres vaner.
Vi oplever dog, at nogen af vores klienter kan holde på tandblegningen i 3-4 år.
Skader det tænderne at få tandblegning?
Behandlingen påvirker ikke emaljen. Vi bleger dine tænder på en mild, behagelig og effektiv måde.
Er der bivirkninger ved en blegning?
Nogle oplever forbigående følsomhed og isninger i tænderne efter blegningen. Denne følsomhed aftager sig dog efter 1-2 dage.
Kroner og plastfyldninger bleges?

Har du krone eller plastfyldninger, vil disse ikke ændre farve ved en blegning af tænderne. Derfor vil de have en anden farve end resten af tænderne, hvis du får foretaget en tandblegning. Det er så muligt at udskifte plastfyldningerne og tilpasse farven på dem, så de matcher de hvide tænder efter tandblegning.

Efter behandlingen?
Vi anbefaler at du afholder dig fra farvestoffer af enhver art i minimum to døgn, da tænderne er modtagelige overfor farve. Dette anbefaler vi, for at opnå et optimalt varende resultat.

Her er de største syndere:

  1. Rødvin
  2. Te
  3. Sodavand
  4. Sportsdrikke
  5. Kaffe
Har du flere spørgsmål?
Ring til os på telefon 42 43 30 70 eller skriv til os.